Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


08.05.24
689 0 Печатать

Чи можна оформити лікарняний для догляду за хворим батьком?

Умови надання допомоги по тимчасовій непрацездатності та тривалість її виплати регулює  ст.15 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування».

Так, відповідно до ч. 4 ст. 15 Закону допомога по тимчасовій непрацездатності для догляду за хворим членом сім’ї (крім догляду за хворою дитиною віком до 14 років) надається застрахованій особі з першого дня, але не більш як за три календарні дні. У виняткових випадках – з урахуванням тяжкості хвороби члена сім’ї та побутових обставин – лікарняний може бути наданий не більше, ніж на сім календарних днів.

При цьому зауважимо, що допомога по тимчасовій непрацездатності для догляду за хворим членом сім’ї не надається, якщо застрахована особа перебувала у цей час у щорічній (основній чи додатковій) відпустці, додатковій відпустці у зв’язку з навчанням або творчій відпустці (ч. 6. ст. 15 Закону).

По материалам ГУ Пенсійного фонду в Закарпатській області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям